Meer verbinding maken tussen collega’s

Verbinding maken met collega’s is erg belangrijk. Dit verbetert onder andere de sfeer en werkprestaties op de werkvloer. Nu we weer naar het kantoor mogen is het belangrijk om de onderlinge contacten te onderhouden. Het dagelijkse gesprekje bij de koffieautomaat ‘Lekker weer hè’, ‘Ook een lange dag vandaag?’, ‘Nog iets leuks gedaan van het weekend?, is al een stap in de goede richting om je collega’s beter te leren kennen en verbonden te voelen.

Live verbinding met collega’s

Wat we vaak horen is dat sommige collega’s elkaar nog nooit live hebben gezien. Nu iedereen nog steeds geregeld thuis en online werkt, blijft het wel belangrijk om af en toe die live verbinding te maken. Vooral als er veel nieuwe collega’s bij zijn gekomen, is het leuk om iets te doen om elkaar goed en snel te leren kennen.

Waarom het zo belangrijk is dat je elkaar weer ‘echt’ ziet?

De onderlinge verbinding maken tussen collega’s is heel belangrijk voor de sfeer en hoe de medewerkers zich voelen. Door je collega’s live te zien voelen de medewerkers zich meer verbonden dan alleen online contact. Juist de informele gesprekken op kantoor, zorgen voor verbinding. Online zijn de gesprekken toch vaak puur zakelijk gericht. 

Met een goede band kunnen de collega’s ook beter samenwerken. We weten allemaal dat als de sfeer goed is en de samenwerking fijn gaat, het een stuk leuker is om te werken. Door plezier te hebben in je werk is er ook minder ziekteverzuim. Daarnaast zullen de medewerkers nog effectiever en efficiënter werken. Kortom, er lopen weer blije medewerkers rond op het werk.

Netwerkverbindingen

Het netwerkspel is hét spel om mensen te verbinden en op een ongedwongen manier contact te laten maken met elkaar. Tijdens het netwerkspel leer je heel snel veel mensen (beter) kennen door telkens antwoord op 3 op maat vragen uit te wisselen in een zo kort mogelijke tijd. Mensen leren collega’s razend snel kennen waardoor de drempel om later op elkaar af te stappen een stuk lager is. Meer informatie over het netwerkspel lees je hier.

Letterlijk verbinding maken met collega’s tijdens de wolact

verbinding collega’s

verbinding maken collega’s

Met de wolact creëer je letterlijk en figuurlijk verbinding tussen collega’s. Tijdens de op maat presentatie wordt het belang van netwerken, verbinden en kennis delen op een luchtige wijze overgebracht. De verbinding wordt middels een bolletje wol visueel gemaakt.

Een perfecte openingsact of afsluiter om de dag vol energie te starten of af te sluiten. Benieuwd naar de wolact? Lees hier meer informatie over de wolact en maak verbinding met collega’s.