kwaliteit van een medewerker persoon

Hoe kwaliteiten van medewerkers als verbindende kracht werken in een organisatie.

“Op maandagmorgen stond ik, Joep Stassen, zomaar samen met Vivian op het podium in een bomvol Beatrixtheater in Utrecht. Op uitnodiging van het Ministerie van VWS waren zorgprofessionals uit het hele land bijeengekomen om te praten over de zorg voor mensen met een beperking.

In een paar zinnen schetste ik het belang en de lol van samenwerken. Vanaf de eerste rij had na elke zin steeds een luid ‘JA’ geklonken. Na mijn laatste zin – ik eindigde met de moraal: gebruik je talenten – klonk er een heel  langgerekt ‘JA’ in een diepe zucht. Vroeger slaakte mijn zoontje precies zo’n zucht als ik uitverteld was en het tijd was om te slapen.

kwaliteiten van een medewerker

‘Wat is jouw talent?’ had ik gevraagd aan de JA op rij 1.

De ‘JA’ kwam een vrouw die zelf een beperking heeft,  ze had slecht zicht en praatte moeilijk. Ze antwoordde: ‘Ik..  ben.. ook.. een.. inspirator!’

Het publiek reageerde uitgelaten. Er ging compassie door het theater en er zat opluchting bij dat de vrouw haar zin had weten af te maken.

Ik haalde haar het podium op.  Toen ik een helpende hand uitstak, sloeg ze die af.

“Niet.. iedereen.. met.. een.. beperking.. heeft.. altijd.. hulp nodig”

De zaal glimlachte groot. Humor en energie all over the place.

Inderdaad, dacht ik, we hebben ieders talent en kwaliteiten nodig.

kwaliteiten van een persoon

Haar kwaliteit als inspirator leidde tot verbinding

Dit is nog maar een klein voorbeeld van waarom we niet alleen maar naar de gebreken van onze medewerkers moeten kijken. Focus eens op al die enorme kwaliteiten van de persoon en je zult versteld staan.

Wij kunnen je helpen om een medewerker of persoon uit je organisatie van Gebreken naar Kwaliteiten te laten kijken. Het glas van de hele organisatie komt zo lekker vol te staan in plaats van altijd half leeg.

Hieronder twee van onze teambuilding mogelijkheden die zich focussen op de kwaliteiten in de samenwerking:

1. Onze interactieve en kleurrijke Wolact werkt letterlijk verbindend.  Een spreker vertelt op cabaretachtige wijze over het belang van netwerken, samenwerken en het gebruik maken van elkaars kennis en kwaliteiten. Deze introductie wordt op basis van een briefing met de klant op maat geschreven. Al snel blijkt dat dit een energieke en humoristische presentatie is, waarna er samen met de medewerkers een tastbaar netwerk gecreëerd wordt. Hiermee wordt duidelijk dat iedereen door middel van verschillende ‘lijntjes’ met elkaar verbonden is en dat het belangrijk is om gebruik te maken van elkaars kennis en kwaliteiten.

kwaliteiten van medewerker persoon

2. Tijdens het Netwerkspel laten we de deelnemers elkaar op  een laagdrempelige en leuke manier opzoeken en zorgen we ervoor dat alle deelnemers 10 tot 20 nieuwe contacten leggen en leren over elkaars kwaliteiten. Bovendien creëert het spel een goede opmaat naar een effectieve netwerklunch of borrel.

Wil je meer weten over deze teambuilding opties of andere mogelijkheden die kunnen helpen bij het kijken naar de kwaliteiten van een medewerker in plaats van de gebreken van een persoon, neem dan contact met ons op.

 

Met input van Joep Stassen