Micromanagers: hoe zorg je dat ze beter leren loslaten

Elke opdracht waar je mee begint wordt weer uit handen genomen omdat je er te lang over doet of het net niet goed genoeg is. De micromanager wil elk moment van de dag weten hoe het gaat met de opdracht en je voelt je onderdrukt. Micromanagers nemen weer je werk over en willen alles weten. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die micromanagers kunnen doen om leren los te laten.

Wat zijn micromanagers?

Als micromanager let je op alles wat je team doet en ben je nooit tevreden. Een micromanager probeert alles zo goed mogelijk te regelen. Die willen altijd de stand van zaken weten over alles. Meestal denken micromanagers dat ze het werk zelf beter en sneller kunnen doen. Dit gaat allemaal ten koste van de teamspirit.

Micromanagers: hoe zorg je dat ze beter leren loslaten

Wat zijn leerpunten voor micromanagers?

  • Sta open voor feedback over je gedrag. Hierdoor zet je een eerste stap om te groeien en te veranderen.
  • Voor micromanagers is het belangrijk om een beetje te ontspannen. Om een beetje tot rust te komen zou je bijvoorbeeld de anti stress workshop kunnen proberen.
  • Leer om taken uit handen te geven. Zonder loslaten kan je nooit drie ballen in de lucht kan houden met maar twee handen. Wat jullie kunnen doen als collega’s is een online jongleer training.
  • Vertrouw op je collega’s. Vertrouwen is heel belangrijk om goed samen te kunnen werken.
  • Wees geduldig wanneer je taken weg geeft en neem het niet over als het wat langer duurt. Je collega’s moeten het zelf leren en groeien hierdoor ook als team.
  • Geef je collega’s ruimte en ga er niet bovenop zitten

Ten slotte hebben micromanagers niet de officiële functie als ‘manager’ dus krijg jij hier ook niet naar betaald. Bedenk dan dat je niet wordt betaald naar alle moeite en tijd die je erin besteed.

Micromanagers: hoe zorg je dat ze beter leren loslaten

Leer taken uit handen te geven met een online jongleer training

Als micromanager moet je leren om dingen los te laten en de ballen uit handen te geven. Wat past daar nou beter bij dan een online jongleercursus? De online jongleercursus kunnen jullie ook combineren met een brainstorm- of feedbacksessie en deze richten op het onderwerp micromanagers. Meer informatie over onze online jongleer cursus die handig is voor micromanagers vind je hier.