Evenement organiseren tips

Lees hieronder over drie tips voor het organiseren van een evenement. Er zijn een aantal veelgemaakte fouten bij de organisatie van een evenement, met deze tips kun jij dit verbeteren.

Je gaat een evenement organiseren, hebt een locatie gevonden en de save-the-date is verstuurd. Maar hoe dan verder?
Hoe vul je het programma in zodat het optimaal bijdraagt aan het doel van de dag?

Hieronder alvast drie veelgemaakte fouten / evenement organiseren tips:

  1. Voorspelbaarheid
    Voorkom een programmering van ontvangst, sprekers, pauze, sprekers en borrel. Je houdt de interesse van je gasten beter vast met het inbouwen van een aantal onverwachte hoogtepunten. Het is belangrijk om bij het organiseren van een evenement de volgende tips op te volgen. Een van de tips is dat je na de pauze met een intermezzo kunt beginnen om de befaamde lunch-dip te voorkomen.
  2. Alleen maar zenden
    Probeer eenrichtingsverkeer te vermijden. De meeste mensen kunnen maar 20 minuten achter elkaar effectief luisteren zonder concentratieverlies. Zorg ervoor dat je door middel van interactie je publiek betrokken houdt bij wat er op het podium gebeurt. Een evenement organiseren tip kan zijn dat je een goede dagvoorzitter hebt, deze kan hier een belangrijke rol bij spelen.
  3. De verwaarloosde borrel
    Een moment van ontspanning aan het einde van de dag wordt gewaardeerd door je gasten. Maar zorg ervoor dat je ook hierin een faciliterende rol speelt. Een netwerkborrel draait toch vaak uit op té lang met al bekende of voor jou zakelijk niet interessante mensen praten. Evenement organiseren tips kunnen zijn dat je je gasten op weg helpt tijdens de borrel.  Er zijn veel mogelijkheden om het netwerken te begeleiden.

Wil je alvast wat inspiratie opdoen? We hebben hier een aantal dagprogramma’s beschreven.

En ben je benieuwd naar meer evenement organiseren tips?

Dan kun je ons altijd bellen of mailen met je vragen. We gaan ook graag met je zitten voor een brainstorm sessie over het organiseren van een evenement en we hebben alle tips die hier handig bij zijn.