Dag(deel)invulling op maat

Heb je een dagdeel of een hele dag de tijd voor je teambuildingsactiviteit? Naast losse presentaties en workshops stellen wij, in overleg met jullie, dag(deel)vullende programma’s samen die passen bij het thema en de doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een spectaculaire opening, een training gericht op communicatie en een workshop waarbij de focus ligt op samenwerking. Doordat we de verschillende onderdelen op elkaar afstemmen, zal jullie thema als een rode draad door de dag lopen. De voordelen van deze dag(deel)programma’s zijn dat alle onderdelen op elkaar aansluiten en het programma daardoor vloeiend verloopt. Bovendien is More Balls Than Most het centrale aanspreekpunt en kunnen we door schaalvoordelen een prijsbewust programma samenstellen. Hieronder enkele voorbeeldprogramma’s ter inspiratie in de thema’s De Kunst van het Loslaten, Communiceren kun je leren en Samenwerking & Verbinding.

De Kunst van het Loslaten

Organisaties zijn continu in ontwikkeling en beweging. Met het programma “De Kunst van het Loslaten” gaan we in op de veranderingen binnen organisaties en de flexibiliteit van de medewerkers om hier in mee te bewegen. In de interactieve presentatie “De Kunst van het Loslaten” wordt het kader van de bijeenkomst op cabareteske wijze neergezet en met gebruik van de metafoor van het jongleren. Aansluitend gaan de deelnemers het loslaten zelf ervaren en proberen alle ballen in de lucht te houden in de jongleertraining, waarbij er tussendoor zeer effectieve brainstormrondes worden gehouden over bijvoorbeeld kansen, uitdagingen, successen en verbeteringen in de samenwerking. Na een korte pauze volgt het strategisch communicatiespel dat ingaat op onderwerpen als communicatie, de implementatie van ideeën, creativiteit, efficiënte samenwerking, omdenken, out of the box denken, de omgang met veranderingen en ‘lean’ werken.

Het resultaat is dat iedereen heeft gelachen en heeft ervaren hoe het is om te veranderen en los te laten. Bovendien zijn er successen gedeeld en kansen & uitdagingen inzichtelijk gemaakt. Aannames en vaste patronen zijn overboord gegooid in het strategisch communicatiespel.

Communiceren kun je leren

Communicatie is en blijft een belangrijk element in organisaties. Hoe communiceer je? Hoe komt het over? Ben je authentiek? Wat zeg je wel en wat juist niet? In dit programma wordt er gestart met onze humoristische en interactieve werkvorm Theater als Spiegel. Hierin wordt zichtbaar gemaakt welke invloed jouw gedrag heeft op werksituaties of op je collega’s. Met inlevings- en relativeringsvermogen houden twee acteurs mensen een spiegel voor en worden de deelnemers op een veilige en toch interactieve manier betrokken bij het onderwerp.

Daarna gaan de Hartelijke Dames aan de slag met de deelnemers. Hun interactieve programma zit vol ludieke, verbindende en inhoudelijke interventies die ze afstemmen op het thema en de doelgroep. Kennen de medewerkers elkaar wel? Geven ze elkaar wel de juiste hand, een hartelijk schouderklopje of een welgemeend compliment? Kloppen de woorden ook met de boodschap van de lichaamstaal? De dames creëren een positieve en gezamenlijke sfeer en verbinden de mensen vanuit het hart.

De leerpunten over communicatie worden in een creatieve workshops Image Building, de Oneline Generator of InBeeld verwerkt in posters, teksten of een beeld van keramiek dat symbool zal staan voor de communicatie in de organisatie.

Het resultaat is dat het gedrag & de cultuur inzichtelijk wordt gemaakt, er open over communicatie is gesproken en er een tastbaar resultaat over het onderwerp is gemaakt, dat ook na de bijeenkomst een blijvende herinnering vormt.

Samenwerking & Verbinding

De bijeenkomst wordt gestart met de Wolact. Een ‘serieuze spreker’ vertelt op cabareteske wijze over het belang van netwerken, samenwerken en het gebruik maken van elkaars kennis. Al snel blijkt dat dit een energieke en humoristische presentatie is waarna er samen met de deelnemers een tastbaar netwerk gecreëerd wordt. Hiermee wordt duidelijk dat iedereen door middel van verschillende ‘lijntjes’ met elkaar verbonden is en dat het belangrijk is om gebruik te maken van elkaars kennis en expertise. Een verrassende en energieke manier om te starten waardoor ook het thema en het doel van de bijeenkomst meteen zijn geschetst.

Aansluitend laten we mensen met elkaar netwerken in het Netwerkspel. Dit is een laagdrempelige manier om alle deelnemers letterlijk in beweging te zetten om elkaar op te zoeken en nieuwe contacten te leggen. Door op de bijeenkomst afgestemde vragen aan elkaar te stellen, wordt er in een korte tijd kennis met elkaar gedeeld en contact gemaakt.

Nu ieders netwerk is uitgebreid en kennis is gedeeld, dagen we de mensen uit om een gezamenlijke brug naar de toekomst te bouwen. Samenwerking, zelfsturend vermogen en efficiënt werken zijn een aantal termen die zeer goed aan bod komen in deze workshop. Een actieve workshop waarna op luchtige wijze een terugkoppeling wordt gegeven over het werkproces en waarbij op basis van de inzichten die tijdens het bouwen van de brug opgedaan zijn, een top drie wordt samengesteld van aandachtspunten voor (bijvoorbeeld) een betere samenwerking, communicatie of besluitvorming.

Het resultaat is een actieve dag waarbij men een kaart vol ‘nieuwe’ contacten heeft en waarbij de deelnemers hebben ervaren hoe het is om samen te werken én drie mogelijke verbeterpunten voor de organisatie hebben opgesteld.

Al deze voorbeeldprogramma’s duren een dagdeel ( +/- 4 uur incl. pauze).

Uiteraard is het programma flexibel in te delen en uit te breiden. Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je een bepaald thema in gedachten waar je invulling voor zoekt? Neem dan contact op met Liesbeth of Roos.