Onboardingsproces

Elk bedrijf krijgt regelmatig met het onboardingsproces te maken. Het is een essentiële periode, voor de nieuwe medewerker en voor het bedrijf. Er zit namelijk een hoop tijd in het selecteren van de perfecte nieuwe medewerker. Het is van belang dat deze nieuwkomer goed instroomt.

onboardingsproces

Maar wat is onboarden?

Tijdens het onboardingsproces wordt een nieuwe medewerker wegwijs gemaakt binnen zijn of haar nieuwe baan. De medewerker maakt kennis met zijn nieuwe baan en functies. Het team en de organisatie waarbinnen hij komt te werken. Het doel van onboarden is dat de nieuwe medewerker helemaal wegwijs wordt binnen zijn nieuwe functie.

Begeleiding bij het onboardingsproces

Een nieuwe medewerker kan je niet zomaar in het diepe gooien. De kans is groot dat de medewerker zich in de steek gelaten voelt en de baan opzegt. Dat is iets wat we willen voorkomen. Zorg ervoor dat de nieuwe kracht kennis krijgt van de volgende dingen:

  • Wie zijn collega’s zijn
  • Hoe het bedrijf in elkaar steekt
  • Welke taken allemaal bij zijn functie horen

Kennismakingsspel

Een manier om het onboardingsproces te begeleiden is door middel van een kennismakingsspel. Deze kan georganiseerd worden om de nieuwe collega voor te stellen aan de rest van de collega’s. Niet alleen worden medewerkers aan elkaar voorgesteld tijdens een kennismakingsspel, ook leren ze elkaar goed kennen in een ontspannen setting.

Bij More Balls Than Most hebben wij diverse spellen die geschikt zijn als kennismakingsspel.  Zo bieden wij bijvoorbeeld de Treasure Hunt aan. Dit is een verassend spel dat draaid rondom netwerken. Dit is geschikt als kennismakingsspel omdat mensen elkaar kunnen leren kennen op een ontspannen manier. De Treasure Hunt kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Een ander spel dat het altijd goed doet is het netwerkspel. De naam zegt het al. Het is een dynamisch spel waarbij je met zoveel mogelijk mensen moet kletsen. Wil je meer weten over deze spellen? Als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen.