Een mega effectieve teamsessie organiseren van een dagdeel? Dat doe je zo!

Ben jij uitgeroepen tot de gelukkige om een teamsessie te organiseren? Dan moet je het jezelf vooral niet moeilijker maken dan het al is. Een teamsessie kan namelijk lijken alsof het iets is wat je zo eventjes regelt. Maar wil je écht dat je collega’s later nog eens zeggen: “Deze dag zat écht goed in elkaar!”. Ik heb zoveel geleerd, dit ga ik mijn hele carrière niet meer vergeten.”. Dan kun je het beter aan experts overlaten, waarvoor teamsessies organiseren hun eerste natuur is.

Teamsessies bieden niet alleen de mogelijkheid om teamleden te verbinden, maar bevorderen ook de samenwerking, strategische communicatie en het probleemoplossend vermogen. Vandaag nemen we je mee in twee avontuurlijke teamsessies van een dagdeel: Een met de focus op gedrag & samenwerking en een waarbij het gaat over verandering, loslaten en samenwerking.

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring!

teamsessie organiseren

Hieronder vind je 2 programma’s die erg goed werken als je een teamsessie wilt organiseren.

Programma 1:

  • 13:00 – 13:45 uur Lezing Gedrag van Aap tot Mens
  • 13:45 – 14:30 uur Puzzelspel
  • 14:30 – 15:00 uur Pauze
  • 15:00 – 15:45 uur Terugkoppeling adhv de gemaakte foto’s

Daniel Seesink: Gedrag van Aap tot Mens 

Daniel Seesink verzorgt een lezing over het gedrag van Aap tot Mens. Hij zal daarna tijdens het Puzzelspel rondlopen en opvallende gedragingen opschrijven en vastleggen op camera. Na het spel zal hij een terugkoppeling verzorgen over opvallend gedrag tijdens het spel en de achterliggende betekenis hiervan.

Puzzelspel 

In de Puzzlebility Game wordt gespeeld in teams die worden uitgedaagd met breinbrekers en quizvragen. In eerste instantie denken de teams dat zij tegen elkaar strijden, maar wanneer het tweede deel van het spel start waarbij ze een puzzel moeten maken, blijkt dat zij de andere teams ook nodig hebben. Kortom, samenwerking blijkt de sleutel tot succes.In de Puzzlebility Game wordt gespeeld in teams die worden uitgedaagd met breinbrekers en quizvragen. In eerste instantie denken de teams dat zij tegen elkaar strijden, maar wanneer het tweede deel van het spel start waarbij ze een puzzel moeten maken, blijkt dat zij de andere teams ook nodig hebben. Kortom, samenwerking blijkt de sleutel tot succes.

Programma 2

  • 13:00 – 13:45 uur Jongleershow
  • 13:45 – 15:15 uur Jongleertraining met reflectie
  • 15:15 – 15:45 uur Pauze
  • 15:45 – 16:45/17:00 uur Strategisch Communicatiespel

Jongleershow

In de interactieve Jongleershow De Kunst van het Loslaten stellen wij op luchtige, humoristische wijze thema’s zoals flexibiliteit, los durven laten, vertrouwen en samenwerking aan de orde. Een ‘serieuze’ spreker op het gebied van verandermanagement vertelt op cabareteske wijze over veranderingen in de wereld en maakt hierbij de link naar de veranderingen binnen jullie organisatie. De tekst voor de show wordt op maat geschreven naar aanleiding van een uitgebreide briefing waarin je veel ‘inside information’ over jullie organisatie kunt aanleveren, waaronder bijvoorbeeld ook jullie uitdagingen, successen en knelpunten. Deze info zorgt ervoor dat de show goed aansluit op de deelnemers.

Jongleertraining met reflectie

In de luchtige en humoristische Jongleertraining worden onderwerpen als loslaten, bereidheid om (nieuwe) uitdagingen aan te gaan en flexibiliteit, voelbaar en inzichtelijk gemaakt door middel van de metafoor van het jongleren. De fysieke activiteit en het lachen tijdens de training ‘opent’ de deelnemers op speelse wijze. De training is ook zeer geschikt om te combineren met een korte reflectie waardoor er inzicht wordt gegeven in de successen die zijn behaald, uitdagingen/kansen die er liggen en wat men nodig heeft in de samenwerking om deze uitdagingen/kansen aan te pakken. Uiteraard is dit een van de vele mogelijkheden en wordt de insteek van de reflectie in de voorbereiding doorgenomen en aangepast aan jullie wensen.

Strategisch Communicatiespel

Na de pauze gaan we verder met het Strategisch communicatiespel. Dit is een actief spel, waarbij onderwerpen zoals communicatie, de implementatie van ideeën, creativiteit, out of the box denken, de omgang met veranderingen en ‘lean’ werken worden aangesneden. Het spel laat eventuele knelpunten in de samenwerking boven tafel komen en laat de deelnemers de flow van een efficiënte samenwerking ervaren.

We spelen het spel in teams van 25 personen. Aan het eind komen we weer bij elkaar en kijken we welke groep de meest creatieve oplossing heeft gevonden en natuurlijk wie de snelste tijd heeft neergezet!

Een teamsessie organiseren samen met een expert

Het organiseren van een teamsessie van een dagdeel kan een opwindende en lonende ervaring zijn. Door meerdere teambuilding activiteiten te combineren, kun je je teamleden uitdagen, betrekken en versterken. Deze activiteiten bevorderen niet alleen de samenwerking, de strategische communicatie en het probleemoplossend denken, maar creëren ook een gevoel van saamhorigheid en voldoening.

Dus waar wacht je nog op? Plan een afspraak in met Liesbeth van More Balls Than Most om een op maat teamsessie te organiseren met deze of andere boeiende presentaties,  workshops en activiteiten. Laat je teamleden genieten van een avontuurlijke en leerzame ervaring. Succes!

Lees hier onze reviews.

Wil je werken aan een betere opname van de nieuwe medewerkers in je team?

Neem contact met ons op of een van bovenstaande workshop of andere workshop die hieraan kunnen bijdragen.