Dagprogramma op Maat

Organiseert u een teambuildingsactiviteit? Naast losse presentaties en workshops stellen wij ook (dag)programma’s samen. Denk bijvoorbeeld aan een spectaculaire opening, gevolgd door een training gericht op communicatie en een workshop waarbij de focus ligt op samenwerking. Doordat we de verschillende onderdelen op elkaar afstemmen,is er een betere samenhang en is het makkelijker om de aandacht van de deelnemers vast te houden. Hieronder enkele dagprogramma’s ter inspiratie.

Dagprogramma | De Kunst van het Loslaten

Met de Jongleershow gaan we in op veranderingen binnen organisaties en de flexibiliteit van medewerkers om hier in mee te bewegen. In deze interactieve show wordt het kader van de bijeenkomst op cabareteske wijze neergezet met gebruik van de metafoor van het jongleren.

Aansluitend gaan de deelnemers het loslaten zelf ervaren en proberen alle ballen in de lucht te houden in de jongleertraining, waarbij er tussendoor brainstorm rondes worden gehouden. Na een korte pauze volgt het strategie spel dat ingaat op onderwerpen als communicatie, creativiteit, en de omgang met veranderingen. Het resultaat is dat iedereen heeft gelachen, successen gedeeld en kansen & uitdagingen besproken.

Dagprogramma | Communiceren kun je leren

In dit programma wordt er gestart met onze humoristische en interactieve werkvorm Theater als Spiegel. Hierin wordt zichtbaar gemaakt welke invloed jouw gedrag heeft. Met inleving en relativeringsvermogen houden twee acteurs mensen een spiegel voor en worden de deelnemers op een veilige manier betrokken bij het onderwerp.

Daarna gaan de Hartelijke Dames aan de slag met de deelnemers. Hun interactieve programma zit vol ludieke, verbindende en inhoudelijke interventies die ze afstemmen op het thema en de doelgroep. Kennen de medewerkers elkaar wel? Geven ze elkaar wel de juiste hand, een hartelijk schouderklopje of een welgemeend compliment? Kloppen de woorden ook met de boodschap van de lichaamstaal? De dames creëren een positieve en verbindende sfeer.

De leerpunten over communicatie worden in een creatieve workshops Image Building, de Oneline Generator of TeamBeeld verwerkt in posters, teksten of een beeld van keramiek dat symbool zal staan voor de organisatie.Het resultaat is dat het gedrag & de cultuur inzichtelijk wordt gemaakt, er open over communicatie is gesproken en er een kunstwerk is gemaakt dat ook na de bijeenkomst een blijvende herinnering vormt.

Dagprogramma | Samenwerking & Verbinding

De bijeenkomst wordt gestart met de Wolact. Via een fake speech wordt op cabareteske wijze over het belang van netwerken, en samenwerken gesproken. Al snel blijkt dat dit een humoristische presentatie is waarna er samen met de deelnemers een tastbaar netwerk gecreëerd wordt. Hiermee wordt duidelijk dat iedereen door middel van verschillende ‘lijntjes’ met elkaar verbonden is en dat het belangrijk is om gebruik te maken van elkaars kennis en expertise. Een verrassende en energieke manier om te starten waardoor ook het thema en het doel van de bijeenkomst meteen zijn geschetst.

Aansluitend laten we mensen met elkaar netwerken in het Netwerkspel. Dit is een laagdrempelige manier om alle deelnemers letterlijk in beweging te zetten en elkaar op te zoeken. Door op de bijeenkomst afgestemde vragen aan elkaar te stellen, wordt er in een korte tijd kennis met elkaar gedeeld.

Hierna dagen we de aanwezigen uit om een gezamenlijke brug naar de toekomst te bouwen. Samenwerking en efficiënt werken komen aan bod in deze actieve workshop, waarna op luchtige wijze een terugkoppeling wordt gegeven op het werkproces.

Het resultaat is een actieve dag waarbij men nieuwe heeft leren kennen en heeft ervaren hoe het is om samen te werken. Ook zullen er enkele verbeterpunten zijn benoemd.